Ботев Враца се поздрави с изключително важна победа  срещу Локомотив София с резултат 2:1 в мач от предпоследния кръг на редовния сезон в efbet Лига. Дани Генов откри резултата за домакините в 21-а минута. Браян Переа удвои аванс на тима си в 40-а минута. Димо Бакалов върна попадение за гостите в 55-а минута. До края и двата състава успяха да нацелят по една греда, но повече голове не паднаха. 

75 снимки

Първата възможност дойде в 4-а минута. След изстрел на Дани Генов и рикошет Александър Любенов беше заблуден, но топката излезе само в ъглов удар.

Домакините продължиха да играят по-добре. В 15-а минута Антонио Георгиев пласира точен шут от дистанция, който обаче не затрудни Александър Любенов. 

В 21-а минута натискът на врачани се отплати. След поредната бърза атака през центъра Дани Генов пое топката и от около 20 метра пласира чудесен удар в долния десен ъгъл на вратата на Любенов за 1:0.

Три минути по-късно софийският тим имаше шанс да отвърне. След добър пас на Бруно Франко, Карлос Франса преодоля Кавдански и стреля, но Краси Костов парира уверено.

В 34-а минута се стигна до нова възможност за столичните "железничари". След ъглов удар Давид Малембана се извиси, но ударът му с глава премина съвсем малко встрани от вратата на Ботев Враца.

В 40-а минута проблемите за гостите станаха още по-сериозни. Браян Переа беше съборен при единоборство в наказателното поле, за което беше отсъдена дузпа. Именно Переа застана зад топката и вкара за втори път.

Десет минути след началото на второто полувреме дойде отговор за хората на Станислав Генчев. След неразчетено излизане Краси Костов събори Карлос Франса в наказателното поле и беше отсъдена дузпа. Димо Бакалов застана зад топката и с помощта на гредата намали аванса на Ботев Враца.

Само две минути по-късно резултатът можеше да бъде изравнен. След изстрел от разстояние на Краси Милошев топката срещна горната греда на вратата на Красимир Костов.

Постепенно темпото отново намалява и в 75-а минута домакините бяха близо до гол. Момчил Цветанов получи топката на около 17-18 метра от вратата и с мощен удар нацели горната греда на вратата на Алекс Любенов.

В 83-а минута и резервата Марко Мажуга пробва да преодолее Любенов, но вратарят се намеси на ниво. 

Ето и съставите на двата тима:

Ботев Враца: Костов, Кавдански, Меси, Георгиев, Фераресо, Мендоса, Ивайлов, Цветанов, Генов, Сербер, Переа;

Локомотив София: Любенов, Рапосо, Кацаров, Малембана, Иванов, Милошев, Диас. Ненов, Франко, Александров, Франса;