Етър приема Ботев Враца в мач от 34-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 16:30 часа на стадион "Ивайло" и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата на живо. 

Двубоят е от изключителна важност за гостите от Враца. Възпитаниците на Христо Янев може да направят огромна крачка към спасението при победа. Отборът все още е в зоната на изпадащите, но след три победи и равенство в последните си четири мача събра 29 точки и при нови три със сигурност ще държи съдбата в своите ръце, защото ще има възможност да изпревари един измежду Пирин и Хебър, които се изправят един срещу друг днес. 

От друга страна "болярите" са твърдо последни. Тимът на Светослав Петров изпадна още в началото на плейофите в първенството, но въпреки това играе за своята чест. Великотърновци не загубиха последните си два мача - равенства 1:1 срещу Локомотив София у дома и 2:2 срещу Пирин като гост. 

Домакините няма да може да разчитат на вратаря Ангел Мартинов, както и на Крум Стоянов. Двамата са контузени. В редиците на гостите с наказание и Мартин Смоленски. 

В редовния сезон Етър и Ботев си размениха по една домакинска победа - 2:1 на "Ивайло" и 2:0 под Околчица. 

Главен съдия на мача е Георги Давидов.