Отборите на Ботев Враца и Пирин се изправят един срещу друг в двубой от 24-ия кръг нa efbet Лига. Мачът на стадион „Христо Ботев” във Враца е днес от 12:00 часа, като с него се открива програмата в неделния ден. Срещата може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим развитието на мача минута по минута.

Двубоят е с огромен залог и за двата тима. И Ботев, и Пирин се намират в зоната на изпадащите, като всяка една точка може да се окаже жизненоважна за оцеляването на тима в елита.

Врачани са 11-и с 22 точки, докато „орлетата“ са три места по-надолу и с три пункта по-малко. След нулевото равенство срещу Локо Пд, възпитаниците на Даниел Моралес редуват победи и загуби, като спечелиха домакинствата си на ЦСКА 1948 и Славия и отстъпиха при визитите си на Спартак Варна и Левски.

Воденият от Христо Янев Пирин е в подем, като взе седем точки в последните си четири мача, записвайки последователни победи срещу шампиона Лудогорец и Хебър, а и равенство с Левски у дома.

Финансовата ситуация в клуба също се подобрява, след като Община Благоевград стана собственик отбора, а задълженията към НАП бяха изплатени.

В групата на Ботев Враца се завръщат изтърпелите наказания Мартин Кавдански и Момчил Цветанов, както и възстановилите се от контузии Меси Биатумусока и Том Рапнуи. Извън състава остава Петко Ганев, който получи травма по време на двубоя срещу Левски.

Христо Янев пък няма да може да разчита на звездата в състава си Чебрайлс Макрецкис, който ще пропусне мача заради натрупани картони.