Ботев Враца ще отбележи 100-годишнината на клуба с шоу мач между Супер отбор воден от бившия треньор на врачани Сашо Анелов и селекция избрана от Мартин Петров.

"На 4 септември (събота) ще се проведе тържеството по повод 100 годишнината на любимия ни клуб. Ще зарадваме привържениците на Ботев Враца, като съберем на стадиона любимите футболисти и треньори, допринесли за футболната славата на града.
 
Тържествата ще започнат в 17 часа с шествие на феновете от паметника на Христо Ботев до стадиона. Там ще се проведат няколко футболни срещи, като в тях ще се включат заслужилите ветерани, децата от школата и футболисти от представителния ни тим.
 
В 19:21 ще започне централното събитие - мач между Супер отбор от последното десетилети воден от Сашо Ангелов срещу селекцията на Мартин Петров. В тима на Сашо Ангелов ще играят най-обичаните от публиката футболисти, които спечелиха промоциите в Първа лига през 2011 и 2018 година. Разбира се и други момчета, носили нашата фланелка в Първа лига през последните сезони, които са оставили следа във врачанския футбол.
 
Мартин Петров пък ще предвожда Звездите на българския футбол, като в отбора му ще видим някои от играчите, които за последен път класираха България на голям футболен форум - Евро 2004, така и други популярни имена.
 
По време на празника ще бъдат наградени стоте личности, допринесли най-много за клуба през изминалия век. Очакваме да ни гостуват представители на всички професионални клубове в стрната, както и нашите партньори в региона.
 
Запазете си свободна датата 4-ти септември, защото тогава ще можете да видите живата история на Ботев Враца събрана на едно място! Очакваме Ви!", написаха от клуба.