В първи двубой от 20-ия кръг на efbet Лига Етър Велико Търново и Ботев Враца завършиха 1:1. Яни Пехливанов откри резултата за Етър, след като той беше точен в 29-ата минута на срещата. С отличен елегантен удар Доминик Янков възстанови равенството в 56-ата минута на срещата. В 82-ата минута на двубоя Ивайло Михайлов задържа откъсващия се Светослав Ковачев и получи директен червен картон и остави врачани с човек по-малко.

Дебют на треньорския пост на домакините направи Петко Петков, който застана начело на "болярите" преди дни. 

Срещата започна лошо за гостите, тъй като след сблъсък глава в глава Илия Миланов и Милчо Ангелов, играчът на гостите напусна терена, а беше откаран и с линейка в болница.

Ботев Враца имаше няколко опасности пред вратата на Етър, но не сполучи да се разпише през първата част. Валери Домовчийски опита да излъже трима играчи на домакините, но в крайна сметка загуби топката в 12-ата минута на двубоя.

В 29-ата минута Етър откри, след като Милчо Ангелов извезе отлично на голова позиция Яни Пехливанов и той прониза Костов.

Четири минути по-късно Доминик Янков стреля опасно, но беше отчаян от Христо Иванов.

В 53-ата минута Милчо Ангелов преодоля трима играчи на гостите, стреля опасно, но Костов се намеси добре и остави Ботев Враца в мача. 

Три минути по-късно Доминик Янков с елегантен удар от малък ъгъл възстанови равенството. Ботев Враца пропусна да вкара втори гол в 65-ата минута, когато Петър Атанасов беше на чиста голова позиция очи в очи с Иванов, но вратарят на домакините се справи.

Симеон Мечев нацели напречната греда зад Иванов след елегантен удар от далечно разстояние. В 82-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Ивайло Михайлов задържа откъсващия се сам срещу вратаря Светослав Ковачев и получи директен червен картон. В края на двубоя топката влезе в мрежата на Ботев Враца, но имаше вдигнат флаг за засада и гол нямаше.

В крайна сметка двата тима приключиха срещата при резултат 1:1 и взеха по 1 точка. След това равенство Етър има 19 точки и заема 10-ото място в класирането, а Ботев Враца е на 13-ото с 14.

Етър Велико Търново - Ботев Враца 1:1
голмайстор: 1:0 Яни Пехливанов (29), 1:1 Доминик Янков (56), ч.к Михайлов (Ботев-82)

Ето и съставите на двата отбора:

Етър: Иванов, Станоев, Дюлгеров, Мартинович (60-Гади), Илиев, Скерлев, Ангелов, Боджадж (46-Светослав Ковачев), Пехливанов (78-Ивайло Димитров), Стоянов

Ботев Враца: Костов, Васев, Керчев, Генов, Иванов, Янков (87-Будинов), Домовчийски (90-Божинов), Михайлов, Атанасов, Миланов (4-Мечев), Златински

Съдия: Драгомир Драганов