Ботев Враца приема Локомотив София в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час 15:15 и ще бъде изиграна на стадион "Христо Ботев". Дуелът ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT, а ние от Gong.bg ще проследим всичко най-интересно на живо. 

Локомотив се представя впечатляващо след завръщането си в елита и е в горната половина на таблицата, независимо че има с мач по-малко от част от отборите. Преди седмица “железничарите” надвиха с 1:0 Славия, а евентуален успех днес ще ги изкачи в топ 6 на класирането. 

През лятото двата отбора се срещнаха в контрола, спечелена от Ботев (Враца) с 1:0. Последният официален мач помежду им беше през 2019 година във Втора лига и завърши 2:2. Тогава “червено-черните” се добраха до точката като гост с попадение на Александър Александров в добавеното време. 

Врачани се подсилиха с бразилския защитник Диего Фераресо, който може да дебютира още днес. Атаката вероятно ще води Йордан Желев, а по крилата ще му помагат Юлиан Ненов и Матеус Казини, който се разписа във вратата на Лудогорец. 

Гостите от София вероятно ще излязат със състав, много близък до този, който стартира срещу Славия. Атаката отново ще води Илия Димитров, а зад него се очаква да действат Виржил Пинсон, Октавио и Раел Лолала. 

Вероятни състави: 

Ботев Враца: К. Костов; Гаврилов, И. Миланов, Г. Виейра, Д. Фераресо; Бауренски, Сержиньо; Казини, К. Тодоров, Ненов; Желев;

Локомотив София: Любенов; Рапозо, Дуарте, Крачунов, Орачев; Семерджиев, Кацаров; Пинсон, Октавио, Лолала; И. Димитров;