Ботев Враца приема Локомотив София в интригуващ сблъсък за оставане в efbet Лига. Двубоят от плейофите на стадион „Христо Ботев“ ще стартира в 16:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от срещата.

Треньорът на врачани Дженаро Йецо заяви, че вярва в спасението на тима пред двубоя със „столичните железничари“. В игра за домакините се завръщат Красимир Костов, Йоан Бауренски, Антонио Георгиев и Илиян Василев (б.а. треньор на вратарите), след като изтърпяха своите наказания.

До последно под въпрос за двубоя ще бъде Илия Миланов. Ботев Враца влиза в мача след три поредни двубоя без успех в първенството.

След нулевото равенство с Царско село в предишния кръг треньорът на Локомотив София разкритикува представянето на нападателите му. Под въпрос за двубоя във Враца ще е Владимир Семерджиев. „Столичните железничари“ нямат победа като гост през сезона и днес ще търсят такава на стадион „Христо Ботев“.