Ботев Враца и Хебър откриват 26-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" е днес от 17:30 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим най-интересното от мача. 

Двубоят е изключително важен и за двата отбора, които са замесени в битката за оцеляване. Домакините влизат в срещата след тежко поражение с 1:8 от Лудогорец, след което треньорът Даниел Моралес подаде оставка. Шефовете на врачани обаче не я приеха и му гласуваха доверие. 

Днес Ботев ще е в търсене на първа победа от три мача насам. За последно отборът на Моралес се наложи с 1:0 у дома над Славия. 

Хебър се намира в серия от четири поредни срещи без успех, като пазарджиклии загубиха с 0:1 от Черно море в дебюта на Любослав Пенев. Сега Ел Голеадор ще иска три точки, които са от изключителна важност за неговия отбор. 

Добрата новина за треньора на гостите е завръщането в състава на Роберт Мазан. Голмайсторът Арсенио Валпорт обаче отпадна и за днешния мач.

За Ботев след наказание се завръща Браян Переа, но извън сметките продължава да бъде Меси Биатомусока, който изтърпява санкция от две срещи. 

Главен рефер на мача е Васимир ел Хатиб. 

подкрепя българския спорт