Ботев Враца приема ЦСКА 1948 в първия неделен мач от програмата в родния елит. Срещата между врачани и столичани е от 12:45 часа и ще може да я гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT. На Gong.bg също ще проследим двубоя.

Двата тима се борят за коренно различни неща през сезона. Отборът от Северозапада е далеч назад в класирането и е в борбата за оцеляване, докато „червените“ са трети и в борбата за евроместа.

Наставникът Даниел Моралес ще може да ползва полузащитника Стефан Гаврилов, който получи лека травма в първия пролетен кръг срещу Локомотив Пловдив. Към дебют за Ботев се приближава и едно от последните попълнения – Момчил Цветанов.

Статистиката обаче далеч не е на страната на отбора-домакин. В последните си 6 мача на „Христо Ботев“ във Враца Ботев е вкарал едва един път.

ЦСКА 1948 преди точно година на същия 19 февруари победи с 4:0 под Околчица. Сега обаче гостуващата форма на тима не е на особено високо ниво – 1 победа от последните 6 двубоя.

Дебютиралият успешно Тодор Янчев няма сериозни проблеми около кадровия потенциал на своя състав и ще може да разчита на всичко най-добро. Единствен отсъстващ за около месец напред се очертава да бъде Александър Колев.