Греъм Уорън е новият изпълнителен директор на Ботев Враца. Той пристигна в клуба в началото на това лято. Ръководството на врачани е останало доволно от работата му и затова той е назначен на този пост.

"В края на изминалия сезон обявихме, че Ботев Враца ще поеме нов път на развитие. Тогава анализирахме детайлно как се развива футбола в региона, и че времето на "общинските отбори" изтече. Тогава започнаха няколко процеса за преобразуване на клуба в по-модерна бизнес-ориентирана организация. Промените в треньорския щаб и тоталното подмладяване бяха видимата част, но не по-малко важни са и процесите в клубната управа.

През последните два месеца към Ботев Враца се присъедини англичанинът Греъм Уорън. Той дойде като бизнес консултант и бързо се прверъна във важна фигура за нашия клуб. Задачата му е да преобразува Ботев Враца в модерен клуб, като привлече международни партньори и финансиране. Първото от тези партньорства вече е факт, защото в края на миналата седмица подписахме договор за сътрудничество с технологична компания от Южна Корея. Утре ще представим подробно сътрудничеството ни с нашите нови колегите от Азия.

Греъм Уорън е сред малцината, успели да привлекат реално чуждестранно финансиране в българския футбол през последните години. Решихме да го назначим на поста Изпълнителен директор, като по този начин му даваме възможност да завърши процеса по трансформация на Ботев Враца. Работата на Уорън ще бъде свързана с бизнес процесите в клуба, като цялата спортно-техническа власт остава в ръцете на старши-треньора Даниел Моралес. Христо Илиев остава председател на УС, а на този етап Денислав Георгиев ще се занимава с маркетинга и комуникациите. Той ще въведе Греъм Уорън във всички процеси", съобщават от клуба.