Левски победи Ботев с 3:1 на стадион "Христо Ботев" в мач от втория кръг на efbet Лига. Попадението за "канарчетата" беше дело на Мартин Секулич, а за "сините" точни бяха на два пъти Джавад Ел Джемили, както и Рикардиньо, който се разписа от дузпа. Левски бе по-добрият отбор на терена, като успяваше по-добре да контролира темпото, а Ботев допускаше прекалено много грешки, които костваха точките на отбора. Двете попадения на мароканеца Ел Джемили ще бъдат запомнени, тъй като бяха изключително красиви. След тази победа Левски е вече 3-и с актив от три точки, докато Ботев остава на 11-а позиция с 1 пункт на сметката си.

start-photo.bg
90 снимки

Ботев опита да упражни преса в началните минути на мача и на два пъти десният бек на "сините" Жереми Петрис бе близо до това да сбърка. В 5-ата минута Левски задържа топката и тя беше пратена на левия фланг към Уелтон. Бразилецът влезе към вътрешността на терена и шутира от далечна дистанция, като защитник в "жълто-черно" блокира удара.

В 11-а минута се откри първата добра възможност за тима на Ботев. Уме Емануел проби по десния фланг и центрира блестящо в наказателното поле. Жереми Петрис "увисна", позволявайки на останалия зад гърба му Красиан Колев да стреля с глава от чиста голова позиция. Ударът на младока беше блокиран с една ръка от стража Пламен Андреев.

Две минути по-късно Джеймс Ето'о бе много близо до това да отбележи гол-шедьовър. Той видя, че вратарят Пламен Андреев е излязъл леко напред и завъртя топката много умело към горния му ляв ъгъл. Капитанът на "сините" възстанови позицията си и парира в корнер. 

В 26-а минута Джавад Ел Джемили направи чудесен пробив по левия фланг и навлезе навътре, като отправи удар, който обаче бе право в Ханкич, а стражът на Ботев улови спокойно топката. Пет минути след това Ботев организира добра атака, която завърши и с удар на Уме Емануел, но опитът бе слаб и Пламен Андреев не срещна трудности в тази ситуация. В 37-а минута Уелтон центрира балонно към втора греда, където Роналдо опита да върне топката с глава към наказателното поле. Получи се коварен удар в долния ляв ъгъл на вратата зад Ханкич, но стражът реагира.

В 57-а минута Роберто Пунчец закъсня със своята интервенция и не прецени добре ситуацията, а Рикардиньо реагира бързо, след което бе фаулиран и главният арбитър не се поколеба да покаже бялата точка. Самият бразилец се нагърби с изпълнението, като бе хладнокръвен и не остави шансове на Ханкич с плътен удар в десния ъгъл на вратата на Ботев - 1:0 за Левски.

В 75-а минута Джавад Ел Джемили получи много свободно пространство, от което той се възползва и напредна с топка в крака, а накрая стреля от дистанция, като топовният му шут не остави шансове на Хидайет Ханкич - 2:0 за Левски.

В 81-а минута Ботев разви хубава атака, която бе завършена от Степонавичюс, но Пламен Андреев изби в корнер. При последвалия корнер Точукву Нади опита удар от границата на наказателното поле, който бе блокиран, но Мартин Секулич бе на перфектна позиция и довкара топката в опразнената врата - 1:2.

Само пет минути по-късно футболистът на Левски Джауад Ел Джемили отново се озова на превъзходна позиция на границата на наказателното поле и не се поколеба отново да стреля от разстояние, като за втори път в срещата оплете топката в мрежата във вратата на Ханкич с виртуозно изпълнение - 3:1 за Левски.

 

Ботев: 1. Хидайет Ханкич, 9. Мартин Секулич, 10. Красиан Колев, 15. Джеймс Етоо, 16. Самюел Акере, 17. Николай Минков, 22. Реда Рабей, 24. Джаспър Ван Хертъм, 28. Янис Карабельов, 31. Уме Емануел, 44. Роберто Пунчец

Треньор: Станислав Генчев

Левски: 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петри, 7. Роналдо, 9. Рикардиньо, 10. Ивелин Попов, 11. Джауад Ел Джемили, 17. Уелтън, 27. Асен Митков, 33. Хосе Кордоба, 50. Кристиан Димитров, 88. Марин Петков

Треньор: Николай Костов