Ботев получи втори тежък удар преди пловдивското дерби с Локомотив този уикенд. От сметките за двубоя отпада и офанзивният халф Антонио Вутов. Той има разтежение на адукторите и треньорът Желко Петрович няма да разчита на него, съобщава "Тема Спорт".

Вутов беше в групата при последната среща с Витоша, но остана резерва. Нападателят получи контузията още преди мача с бистричани. И сега става втората основна фигура в състава, без която "канарчетата" ще трябва да се оправят в големия градски сблъсък.

В началото на седмицата окончателно стана ясно, че "жълто-черните" няма да разчитат и на звездата си Тодор Неделев. Той има увреждане на менискуса. Заради контузията плеймейкърът отпадна и от националния отбор. Така Ботев губи двама от основните си футболисти в офанзивен план.

Очертава се "канарчетата" да излязат в същата конфигурация в атака от двубоя с Витоша. Тогава по фланговете атакуваха Тонев отдясно и Станислав Шопов отляво, а хърватинът Перван действаше зад Фернандо Виана. Успеха донесе Перван с два гола.

Единствената промяна, която Желко Петрович може да направи, е да включи Кристиан Добрев, който обикновено атакува отляво. Той би заменил Шопов. Петрович се колебае и за десния бек, като дилемата е между холандеца Родни Клустер и Филип Филипов.

В групата вече попада и Джонатан Перейра, който дълго се възстановяваше от контузия, но кондиционно още не е готов да стартира. По-рано през седмицата Ботев очаквано се раздели с централния нападател Тайлон. А тимът е задължен да бие Локо Пд, за да отпаднат глобите за играчите. Спортният директор Адалберт Зафиров разкри, че те ще се простят с 40% от заплатите си, ако не спечелят срещу Витоша и в дербито.