Отборът на Ботев Пловдив се наложи над Черно море с минималното 1:0 в мач от първия плейофен кръг на efbet Лига. Единственото попадение в мача падна в 28-ата минута и бе дело на Мохамед Брахими, който реализира малко след като се появи в игра, носейки първата шампионатна победа на "канарчетата" над този противник от 2020 година.

64 снимки


Двубоят стартира равностойно и при спокойно темпо. В петата минута Матиас Курьор отправи първия изстрел в мача, но опитът му бе неточен, а освен това и страничният рефер вдигна своя флаг за засада. 

Само след 15 минути игра току-що завърналият се от контузия Антоан Бароан отново изпита болки и бе заменен от Мохамед Брахими. 

В 28-ата минута именно влезлият в игра Брахими даде аванс на  "канарчетата" с първия си гол с жълто-черната фланелка. Домакините се втурнаха в нападение, в което Тодор Неделев изигра огромна роля със своя пас, разсякъл отбраната на противника. Така за Брахими остана единствено да нахлуе в наказателното поле и да разстреля Иван Дюлгеров за 1:0. 


След центриране от ъглов удар топката се озова в краката на Родриго Вилела, чийто шут мина над вратата на Аргилашки. 

Секунди след подновяването на играта Па Конате бе на косъм от това да удвои аванса на своя тим, но Иван Дюлгеров се справи и отрази изстрела на своя съперник.

В 64-ата минута Закария Беншаа не се възползва от страхотен шанс за изравняване, след като Георги Аргилашки боксира нелепо и прати топката в краката на Беншаа, но ударът на алжиреца не бе в очертанията.

В края на мача Пабло Гарсия опита да изненада Аргилашки с мощен удар от дистанция, а топката прелетя на сантиметри от напречната греда.

Така "канарчетата" направиха важна крачка в борбата за третото място и вече са с 49 точки. "Моряците" остават четвърти с 45 пункта и все още са в играта за място в Европа без плейоф. 


Ботев Пд - Черно море  КР 1:0 
1:0 Мохамед Брахими 28'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Ботев Пд: 
1. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мертенс, 8. Тодор Неделев (к), 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 15. Джеймс Етоо, 18. Самюел Супрайен, 22. Реда Рабеи, 24. Роберто Пунчец 

Треньор: Азрудин Валентич

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 32. Мартин Дичев, 27. Даниел Димов (к), 23. Пабло Гарсия, 10. Велислав Василев, 7. Родриго Вилела, 77. Стефан Велев, 19. Матиас Курьор 

Треньор: Илиан Илиев

Съдия: Васимир Ел-Хатиб
Стадион: Коматево, гр. Пловдив