Бившият полузащитник на Славия Янис Карабельов се връща в българското първенство и ще подпише с отбора на Ботев Пловдив. Договорът между халфа и "жълто-черните" ще бъде официално подписан утре, когато ще стане и представянето пред медиите, твърди БТА. 

27-годишният централен полузащитник идва в efbet Лига след два сезона в унгарското първенство за отбора на Кишварда, където записа 59 мача и вкара три гола. Преди това е носил екипите на родния си Славия, с който има 138 мача и 9 попадения, както и за шест месеца е бил под наем в Царско село.

Карабельов има 12 мача за националния отбор на България, за последно беше извикан от селекционера Младен Кърстаич за европейските квалификации с Черна гора и Унгария през март.

През това лято софиянецът е имал предложение и от кипърския Неа Саламина, което обаче отказва, тъй като офертата на Ботев Пловдив е с по-добра финансова част.

Карабельов ще бъде и първото ново лятно попълнение за Ботев Пловдив и първи играч, пожелан и привлечен лично от новия треньор на тима Станислав Генчев.