Отборът на Ботев Пловдив посреща Витоша Бистрица в първи мач от съботната програма на efbet Лига. Срещата е с начален час 18,00 и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG пък ще проследим развитието на двубоя минута по минута.

Двата тима не започнаха никак добре шампионата, като в Ботев дори се заговори за треньорска рокада. В медиите се появиха спекулации, че ръководството на клуба вече води преговори с Ясен Петров за заместник на Желко Петрович. Тези информации обаче бяха отхвърлени от спортния директор на тима Адалберт Зафиров в интервю за DIEMA SPORT.

Самият Петров също заяви, че не е водил преговори с представители на „канарчетата”.

В миналия кръг Ботев допусна истинска катастрофа у дома, където отстъпи от новака Царско село, а сега ще трябва да се реваншира пред феновете си именно срещу Витоша.

През седмицата също стана ясно, че на 28 август официално се рестартира строежа на стадион „Христо Ботев”, което е добра новина за клуба и привържениците на „жълто-черните”.

Зафиров също разкри, че играчите на Ботев са наказани с глоби, които обаче ще се активират, ако в следващите два мача пловдивчани не успеят да запишат шест точки.

Наказан за двубоя е Костадин Ничев, а под въпрос за срещата остава Димитър Пиргов.

В същото време Витоша прави най-трудната си кампания до този момент. В първите шест кръга от шампионата, бистричани не успяха да спечелят нито една точка. В тима на Енгибар Енгибаров залагат открито на млади и предимно български футболисти, което към този момент им играе лоша шега.

Гостите не могат да разчитат за мача на Кочилов, Сила и Четин Садула, които са с различни травми.