От Ботев Пловдив обявиха, че продължават образователните си семинари с реномирани мениджъри от футболна Европа. В последната среща гост-лектор е бил търговският директор на гръцкия гранд АЕК Атина – Никос Караузас. За следващата подобна среща пък ще гостува Кристоф Уинтерлинг, който заема същия пост в италианския елитен Болоня.

Целта на срещите с подобен род мениджъри е да се оптимизира процеса по стопанисването на стадион „Христо Ботев“. Колежа, както феновете на „канарчетата“ наричат съоръжението, се очаква да приеме първия си двубой от 10 години насам на 25 април. Тогава на „жълто-черните“ гостува столичния гранд Левски.

Ето какво написаха от Ботев Пловдив на официалната си страница във Фейсбук:

Ботев продължава поредицата от открити образователни семинари с участието на топ мениджъри на футболни клубове в Европа.

Вторият гост-лектор на поредицата, състояла се на 24.03, бе търговският директор на гръцкия АЕК, Никос Караузас.

Никос Караузас е начело на търговския отдел на дванадесетократния шампион на Гърция - АЕК (Атина). Притежава богат професионален опит на ръководни позиции във водещи гръцки клубове като Олимпиакос (2010 – 2014) и Панатинайкос (2004 – 2010). Никос е част от „жълто-черните“ от Атина вече повече от 9 години, като в този период клубът става Шампион на Гръцката Лига (2018), носител на Купата на Гърция (2016) и се завръща на своя нов стадион – OPAP Arena.

По време на онлайн семинара, участниците обсъдиха с Никос теми като оптимизирането на търговските възможности след завръщането на АЕК на OPAP Arena и създаването на допълнителни предимства за партньорите (активации, BTL и комуникация с публиката по време на големи събития). Фокусът на разговора не подмина и медийната кампания по време и след церемония по откриването, както и финализирането на първата по рода си спонсорска сделка в Гърция, засягаща преименуването на стадиона на OPAP Arena.

Футболен клуб Ботев (Пловдив) изказва своите благодарности към Никос Караузас за готовността му да се включи в тази инициатива и за вниманието, с което подходи към всеки зададен към него въпрос по време на срещата.

Ръководството на Ботев ще продължи да провежда подобни открити семинари, като в тях могат да се включат всички клубове от Efbet Лига. Следващата сесия ще е идния понеделник, 27.03 от 15.00 ч, с участието на Кристоф Уинтерлинг, Търговски директор на ФК „Болоня”