Ботев Пловдив може да продаде пореден футболист в Русия. Става дума за централния нападател Уме Емаунел, който може да премине в осмия в местното първенство Краснодар. Медиите в страната твърдят, че руският клуб ще привлече нигериеца през лятото, още повече, че Краснодар е в отлични отношения с ръководството на Ботев.

Уме Емануел е младежки национал на Нигерия. Нападателят е роден на 31 август 2004-а година. Той дебютира за първия отбор на „канарчетата“ в efbet Лига на 19 октомври миналата година при домакинската загуба от ЦСКА с 0:1. До момента има той 13 шампионатни двубоя с 1 гол, който отбеляза при победата с 2:1 над Черно море на „Тича"“.

startphoto.bg
41 снимки

Емануел ще бъде на разположение на треньора на "жълто-черните" Бруно Балтазар за съботното домакинство на Левски. След това той, заедно със съотборника си Точукво Нади, трябва да се присъедини към националния отбор на Нигерия на 20 години за предстоящото Световно първенство, което ще се проведе в Аржентина.

Уме Емануел е само един от чуждестранните футболисти, които са представлявани от мениджърската агенция на собственика на Ботев Антон Зингаревич, които през последните 18 месеца преминаха през „канарчетата“.