Тимът на Ботев Пловдив преотстъпи двама футболисти във втория отбор на руския Краснодар. Нигерийците Ифеани Дейвид и Джонатан Окоронкво ще доиграят сезона в руската втора дивизия, където се подвизава Краснодар 2. И двамата са били част от академията Виста, която е на собственика на "канарчетата" Антон Зингаревич.

Ифеани Дейвид Ндуека, както е цялото име на играча е на 18 години и играе като централен халф. Освен от Виста, Ифеани е бил част и от тима на Колинс Едуин в родната си Нигерия.

Окоронкво също е на 18 години, като играе на позицията централен нападател. Футболистът може да играе и на десния фланг на атаката.

Припомняме, че от лятото под наем във втория тим на Краснодар е и Олакунле Олусегун. Неговият наем също е до края на настоящия сезон. 19-годишният нападател е записал 16 мача за руснаците до момента, в които е отбелязал 4 гола.

Краснодар 2 е на 12-а позиция в класирането с 33 точки - толкова има и вторият отбор на гранда Спартак Москва, който е място по-назад в таблицата. Лидер в руската Първа дивизия е отборът на Оренбург. Бившият отбор на Благой Георгиев е с 53 пункта - четири повече от преследвача Факел Воронеж.