Изпълнителният директор на Ботев Пловдив испанецът Даниел Серехидо напуска клуба, научи „Мач Телеграф“. Не е сигурно дали това е негово решение или е бил подтикнат да си тръгне от собственика на клуба Антон Зингаревич. Руският бизнесмен е обявил пред феновете за раздялата, която ще стане официална в близките дни.

Припомняме, че Даниел Серехидо в момента е в Русия по свои дела. Той тъкмо докара в Пловдив семейството си, което до този момент живееше в Москва. Иначе испанецът често говори пред чужди медии, откакто зае директорски пост в Ботев, а изказванията му не се особено ласкави за българския футбол.

„Организацията, която съществува в България, няма абсолютно нищо общо с тази на петте големи първенства – Англия, Испания, Италия, Германия и Франция. Дори руската Висша лига вече има по-добро ниво на организация от тази на футболния шампионат в България. В БФС има само двама или трима души, които организират всичко, ако че на организационно ниво още са с памперси. Нещо подобно на това, което е било в Испания преди 25 или 30 години. Ултрасите на Ботев Пловдив и по-радикалните фенове като цяло се опитват да контролират клуба и да наложат желанията си „по много български начин“. Няма насилие в ежедневието, но това е постоянен натиск при вземане на решения от треньора, играчите, ръководството…", каза наскоро Серехидо, а се твърди, че именно подобни изказвания са в основата на раздялата.

lap.bg
26 снимки

В същото време собственикът на Ботев Антон Зингаревич и треньорът на тима Азрудин Валентич се срещнаха с представители на феновете в петък, за да обсъдят какво се случва с отбора в седмицата на дербито с Локомотив Пловдив. Именно по време на този разговор руският бизнесмен е уведомил агитката, че Даниел Серехидо напуска клуба.

По време на сбирката се е коментирало и случващото се около строежа на новия стадион „Христо Ботев“.

Иначе двама чужденци ще влязат в ръководството на Ботев Пловдив, за да заместят Даниел Серехидо, който напуска клуба, пише още „Мач Телеграф“. До назначението им цялата спортно-техническа власт ще се съсредоточи в ръцете на Валентич. Администрацията на клуба пък ще бъде в ръцете на тийм мениджъра Асен Караславов.

Повече подробности четете в днешния брой на „Мач Телеграф“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.