Ботев Пловдив започва да си партнира с компанията за спортни иновации "HYPE Sports Innovation", съобщиха от футболния клуб. 

"HYPE Sports Innovation", глобален лидер в спортните иновации, включва Ботев в програмата си "GVA 3.0" за идентифициране и тестване на най-новите и най-добрите спортни технологии, които да спомогнат за развитието на клуба, както на терена, така и извън него. В платформата на "HYPE" участват над 150 стартиращи фирми и над 60 пилотни проекта, създадени между стартъп компании и спортни марки, сред които Маями Долфинс, FIBA и Кралската Белгийска Футболна Асоциация.

"Спортният бизнес се развива с бързи темпове – от начина, по който феновете „консумират“ съдържание и операциите на стадиона, до подобряването на спортните постижения. Необходимостта от иновации вече не е въпрос, а приоритет. Клубът се стреми да предостави на „жълто-черните“ фенове, футболисти и служители достъп до последните технологии на пазара. Платформата на HYPE разполага с над 1200 приложения, позволявайки на клуба да открие най-добрите решения за развитието на стадиона, ангажирането с фенове и оптимизирането на спонсорствата", написаха от Ботев (Пловдив).

„Като утвърден клуб с богата история и цел да бъде сред лидерите във всички аспекти на футболния бизнес, ние сме щастливи да станем част от тази уникална платформа за идентифициране на най-новите технологии преди историческия момент, когато Ботев ще се завърне на своя стадион", коментира медийният директор на Ботев Сергей Расулов. 

„Ще продължим да работим с Ботев (Пловдив), за да намерим най-добрите и иновативни решения в световен мащаб, за да затвърдим позицията им на лидери във футболния сектор“, споделя Амир Равех, основател и президент на "HYPE Sports Innovation".