Берое“ загуби с 1:2 от Ботев Пловдив в контролна среща, играна на базата на „жълто-черните“. Двата тима изиграха динамичен двубой, в който „зелено-белите“ бяха по-активния отбор, но загубиха срещата. Атанас Илиев откри в 4-та минута, а Конте изравни в 13-та след точно изпълнена дузпа. Атанас Илиев също бе точен от дузпа в 40-та минута и домакините отново поведоха. Срещата не бе излъчена на живо никъде, след като тимът от Пловдив изрично пожела това да не се случи.

Домакините откриха резултата още в 4-та минута. Атанас Илиев бе изведен перфектно зад гърба на отбраната и не сбърка, останал сам срещу Василев – 1:0. В 7-та минута Еривалдо изпълни добър пряк свободен удар, но топката рикошира в стената и мина на сантиметри от гредата в корнер.

Пет минути след това Лебон стреля от границата на пеналта, но Аргилашки улови. В 13-та минута Генев загуби от Еривалдо в пеналта, събори го и реферът посочи бялата точка. Конте бе безпощаден от бялата точка и прати топката в мрежата – 1:1. Три минути по-късно Еривалдо центрира от пряк свободен удар, а Ангелов отправи удар с глава. Топката обаче срещна десния стълб на вратата, търкули се по голлинията и Аргилашки улови. В ответната атака Сисе стреля от границата на пеналта, но Василев улови без проблем.

В 23-та минута Макоута намери Лебон на фланга, а той центрира в пеналта, където василев стреля, но Аргилашки улови. Минута след това Лебон навърза петима играчи на Ботев и стреля от границата на пеналта, но топката мина на метър от гредата. В 30-та минута Цветков стреля от сериозна дистанция, но не намери очертанията на вратата.

Три минути след това Еривалдо открадна топката в наказателното поле и върна за лебон, но ударът на французина бе блокиран. В следващия момент Хасани овладя и намери Бакалов, но Филипов успя да блокира и този изстрел. В 37-та минута Сисе проби, навлезе в пеналта и стреля от малък ъгъл, но Василев се намеси.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа в 40-та минута. Цикарски получи в пеналта и центрира, но топката срещна ръката на Хасани и реферът посочи бялата точка. Илиев бе безпогрешен и даде нова преднина за своя тим – 2:1. Пет минути след подновяване на играта Макоута стреля от пряк свободен удар, но топката мина над вратата.

Добра атака за Берое в 57-та минута, при която Стоянов нахлу в пеналта и центрира по земя, но всички играчи се разминаха с топката. Макоута овладя пред наказателното поле, но ударът му бе блокиран в корнер. В ответната атака Атанас Илиев бе изведен зад гърба на отбраната, напредна сам срещу Перниш, но стражът спаси удара на нападателя. В 60-та минута Бонев стреля от дъгата, но Перниш улови. Осем минути след това пробив на Макоута завърши със силен удар, но Арглашки спаси. В 71-та минута отново удар на Макоута бе спасен от вратаря на Ботев. Четири минути по-късно Еривалдо получи пред наказателното поле, финтира Цикарски и стреля, но Аргилашки отново се намеси.

В 86-та минута Шоколаров напредна и стреля от границата на пеналта, но Перниш спаси. Две минути преди края и Василев стреля от дистанция, но в ръцете на вратаря.

Официална "Facebook" страница на Ботев Пловдив - www.facebook.com/Botev.Plovdiv
6 снимки


FT | БОТЕВ ПЛОВДИВ – БЕРОЕ 2:1

1:0 Атанас Илиев 4'

1:1 Ибрахима Конте (дузпа) 14'

2:1 Атанас Илиев (дузпа) 41'

Стартови състави на двата отбора:

БОТЕВ ПЛОВДИВ: Георги Аргилашки - Филип Филипов, Станислав Работов, Виктор Генев, Кевин Янсон, Мите Цикарски, Бисер Бонев, Славчо Шоколаров, Реда Рабей, Салиф Сисе, Атанас Илиев

Старши треньор: Азрудин Валентич

БЕРОЕ: Християн Василев - Илияс Хасани, Теди Мезаг, Ангелов, Венцислав Василев, Гаюс Макоута, Ивайло Цветков, Еривалдо, Кийнан Лебон, Ибрахима Конте, Димо Бакалов

Резерви: 12. Душан Перниш, 15. Георги Динков, 14. Георги Маджаров, 20. Стив Фуртадо, 27. Крум Стоянов, 66. Радослав Апостолов, 77. Атила Ахмед

Старши треньор: Димитър Димитров


Стадион: „Спортна база Ботев 1912“, кв. Коматево, град Пловдив