Ботев Пловдив приема Спартак Варна в мач от от 26-ия кръг на efbet Лига. Двубоят започва в 14:45 часа  и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от срещата. 

Днес "канарчетата" ще се сбогуват с Коматево, тъй като това ще е последният им официален мач на базата. За следващото домакинство с Левски на 29 април отборът се завръща на "Колежа". 

Сезонът на Ботев е пълен провал. Възпитаниците на Бруно Балтазар заемат едва 11-о място във временното класиране с 27 точки и днес са длъжни да търсят победата, защото рискуват да са в групата, бореща се за оцеляване в плейофите. Отборът се намира в серия от три мача без победа, като загуби два от тях. 

Наставникът на домакините няма да може да разчита на Красиан Колев, който изтърпява наказание. Контузени в състава няма. 

Спартак Варна се намира в много тежко положение. "Соколите" са последни и наредиха четири поредни загуби, в които вкараха едва един гол. Тимът на Димитър Димитров все още има шансове за спасение, но трябва да започне да печели точки. 

Херо ще бъде без двама от основните си футболисти на Коматево. Аут са Румен Руменов и Родни Антуи. 

Главен рефер на мача е Станимир Тренчев. 

подкрепя българския спорт