Отборите на Ботев Пловдив и Пирин Благоевград се изправят един срещу друг в двубой от 18-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" започва в 15.00 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно. Главен съдия на мача ще бъде Михаел Павлов.
 
"Канарчетата" показват добра форма през последния месец, в който записаха две победи над Ботев Враца и Локомотив Сф, както и две равенства срещу Локомотив Пд и Левски. Така Ботев успя да се изкачи до 10-о място с актив от 20 точки. С основен принос за това е Антоан Бароан, който вече има 8 попадения в 10 срещи и води при голмайсторите.
 
Пирин също демонстрира прогрес в последните си мачове. Доказателството е домакинската победа с 2:1 над ЦСКА 1948 в миналия кръг. "Орлетата" заемат 14-ата позиция с 15 пункта. През седмицата бе направена и промяна в ръководството. Бившият капитан на тима Петър Занев бе избран за нов управител на клуба на мястото на Атанас Дафинов. 
 
Надеждите на Пирин са свързани и с човека във форма - Аймен Суда, който не спира да бележи напоследък. Французинът с тунизийски корени кара втори престой в тима от Благоевград и е амбициран този път да остави по-трайна следа.  
 
В шампионатната пауза Пирин успя да се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на България, след като спечели с 2:1 в Благоевград срещу Ботев Враца.