Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов няма да може да използва Александър Тонев и Филип ван Арнем за предстоящия мач с Арда. Двубоят с тима от Кърджали е в сряда от 16:00 часа на "Футболен комплекс Ботев 1912".

По време на неделната тренировка на "канарчетата" Тонев почувства болки и медицинският щаб на "жълто-черните" няма да рискува с пускането му в игра. Лечението на крилото ще продължи и очакванията са той да бъде на разположение за двубоя с Дунав приез следващата седмица.

Ван Арнем е с проблеми в коляното, заради които ще пропусне срещата с Арда.

Родни Клустър отсъства от тренировката в понеделник заради вирус и ако състоянието му не се подобри, също няма да вземе участие в двубоя с кърджалийци.

Добрата новина за "канарчетата" е завръщането на Кристиан Димитров и Марко Перван. Двамата са напълно възстановени и ще бъдат на разположение на Ферарио Спасов.

Подобрение има и в състоянието на Антонио Вутов, Александър тонева когото в сряда е предвиден финален преглед в София. След него ще стане ясно дали атакуващият футболист ще може да се включи на пълни обороти в тренировките на "жълто-черните".