Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 от Спартак (Москва) в контролна среща. Спарингът се игра на терените на JA Sports Centre & Shooting Club в Дубай и бе белязан от грозни сцени в самото му начало. Единствения гол в мача реализира Павел Мелешин през втората част.

Първото полувреме предложи много битка и малко футболни достойнства. Двата тима се вкопчиха в здрави единоборства по целия терен.

В 7-ата минута Елвис Ману и капитанът на Спартак се спречкаха, като ситуацията завърши с жълти картони за двамата футболисти.

Първият точен удар в мача дойде в 37-ата минута и бе във вратата на Ботев. Две минути по-късно Реда Рабей получи пред наказателното поле и отправи точен удар, който бе отразен от стража на Спартак.

сайт Ботев Пд
12 снимки

След почивката тимът на Спартак бе по-дейният на терена. В 48-ата минута топка зад гърба на "жълто-черната" отбрана изведе нападател на Спартак на стрелкова позиция и атакуващият футболист отправи удар от 20 метра, който бе отразен от Ханкич.

В 57-ата минута Елвис Ману се отчете със страхотен рейд към наказателното поле на Спартак. Последва центриране, но топката се оказа дълга за Траоре. Атаката продължи с пас към Реда Рабей, който от границата на наказателното поле отправи плътен удар, а вратарят на Спартак се намеси решително и спаси.

Руснаците отговориха със силен, но неточен удар в 59-ата минута. Така се стигна до 66-ата минута, в която "червените" стигнаха до победното попадение, което бе много красиво.

Центриране отляво по атаката на руснаците прати топката към играч в червено, който до точката на дузпата продължи към Павел Мелешин. Играчът на Спартак от движение с мощен удар прати топката във вратата, като кълбото се удари и в напречната греда.

В 76-ата минута далечен удар на Мохамед Брахими бе уловен от вратаря на Спартак. В 85-ата минута спартаклии бяха близо до втори гол, след като центриране отдясно към наказателното поле бе продължено с глава от играч в червено към негов съотборник, който на няколко метра от вратата с глава не успя да отправи добър удар и Ханкич улови.

В заключителните минути "канарчетата" стигнаха до две добри ситуации. В 86-ата минута Секулич се устреми към вратата на Спартак, топката бе избита, но попадна в Па Конате, който отправи диагонален удар от 17-18 метра, но вратарят спаси. Две минути по-късно Па Конате и Уме комбинираха опасно отляво, но до удар не се стигна.

Стартов състав на Ботев Пд: Хидайет Ханкич, Рой Херман, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Мохамед Брахими, Самуел Супрайен, Абдулайе Траоре, Реда Рабей, Елвис Ману, Роберто Пунчец