Оборите на Ботев Пловдив и Ботев Враца откриват втория кръг в efbet Лига. Срещата е днес от 18:30 часа на стадион „Христо Ботев” във Враца и може да я наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим развитието на мача минута по минута.

Гостите от Пловдив ще търсят задължителен успех в двубоя, след като в първия кръг допуснаха изненадваща загуба от новака Хебър у дома. Двубоят се явява и генерална репетиция а „канарчетата” преди официалното им завръщане в Европа срещу АПОЕЛ Никозия през следващата седмица.

Ботев Враца обаче също започна с поражение новия сезон. Врачани отстъпиха с 1:2 при визитата си на Берое в Стара Загора.

Наставникът на „жълто-черните” Азрудин Валентич не може да използва куп играчи в днешния мач. Трима в лицето на Реда Рабей, Самуел Супрайен и Мохамед Брахими са наказани, докато Тодор Неделев и Станислав Работов за извън сметките заради здравословни проблеми. В редиците на Ботев Пловдив се завръща Джеймс Ето’о, който изтърпя наказание. Очаква се той да стартира двубоя като титуляр.

През седмица Ботев Враца се раздели с бранителя Мартин Николов, след като неговият договор бе прекратен по взаимно съгласие.

Ботев Враца – Ботев Пловдив 0:0

2-ри кръг, efbet Лига

Стадион: „Христо Ботев”, Враца          

Рефер: Георги Давидов

Вероятни състави:

Ботев Враца: Костов, Мендоса, Кавдански, Фелипе, Фераресо, Гаврилов, Ивайлов, Атанасов, Да Силва,  Переа, Генов

Старши треньор: Азрудин Валентич 

Ботев Пловдив: Ханкич, Хеерум, Пуничец, Генев, Нади, Конате, Тонев, Мертенс, Току, Бароан, Ето'о

Старши треньор: Росен Кирилов