Отборът на Ботев Пловдив посреща Черно море в мач от първия плейофен кръг на efbet Лига. Интригуващият двубой стартира в 19:30 часа тази вечер и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим случващото се на стадиона в Коматево минута по минута.

Сблъсъкът е директен спор за третото място в класирането. "Жълто-черните" имат аванс от една точка. Те са трети с 46, а варненци четвърти с 45. В последния кръг от редовня сезон "моряците" претърпяха поражение от Левски с 0:2, докато Ботев надви славия с 2:1.

Шестима играчи отпаднаха от разширения състав на варненци по различни причини. Голмайсторът Евгений Сердюк е наказан заради червения картон срещу Левски, а Цветомир Панов е с травма от двубоя на "Герена". Аут за мача с Ботев Пд са още Сами Ел Анаби, Денислав Ангелов и Юлиус Каспаравичус. Шестият отсъстващ е Васил Панайотов, който претърпя операция и ще пропусне плайофната фаза. Добрата новина за Илиан Илиев е завръщането на Мазир Сула, който пропусна последния мач на варненци заради сътресение.

Ботев няма сериозни проблеми със състави и дори мисли за следващия сезон. Клубът следи ситуацията около крилото на Левски - Здравко Димитров. Фланговият нападател изпадна в немилост пред старши треньора на "сините" Станимир Стоилов.