Отборът на Ботев Пловдив надигра с 2:1 елитния кипърски Неа Саламина в контролна среща, играна на "Футболен комплекс Ботев 1912" в пловдивския квартал "Коматево". Двубоят беше неофициален дебют за новия наставник на "жълто-черните" Желко Копич, който по-рано през тази седмица замени Азрудин Валентич като старши треньор на "канарчетата". 

Срещата започна с попадение на Ботев още в 6-ата минута. Антоан Бароан се възползва от грешка при слабо върната топка към вратаря на Неа Саламина Мелисас, пресече подаването и останал сам срещу стража на кипърския тим, реализира за 1:0.

Гостите опитаха да отговорят и създадоха две последователни ситуации пред вратата на "жълто-черните". Първо, Хуан Фелипе стреля встрани от целта, а малко след това Владислав Климович отправи точен удар, който беше спасен от вратаря на Ботев Хидайет Ханкич.

Климович обаче успя да прати топката в мрежата на домакините в 26-та минута. Той реализира от близка дистанция с атрактивен ножичен удар от въздуха, който беше аплодиран и от феновете на Ботев.

До края на първата част кипърският отбор продължи да бъде по-активен на терена, но не съумя да стигне до чисти положения пред Хидайет Ханкич. Така почивката дойде при 1:1.

19 снимки

В началото на второто полувреме в игра за Ботев влязоха Джеймс Ето’o и Елвис Ману, за когото мачът беше неофициален дебют с "жълто-черната" фланелка, след като бившият играч на Лудогорец премина в състава на "канарчетата" по-рано през тази седмица.

Първата добра възможност през втората част се откри пред състава на Неа Саламина. Хуан Фелипе се озова на изгодна позиция и стреля, но Ханкич спаси.

Малко след това вратарят на Ботев беше заменен от Георги Аргилашки, който няколко минути след влизането си в игра остана очи в очи с голмайстора на кипърския тим Владислав Климович, но играчът на гостите стреля слабо и не съумя да го преодолее.

Пловдивският тим стигна до успеха в срещата в 86-ата минута. Новото попълнение на Ботев Елвис Ману се възползва от разбъркване в наказателното поле на Неа Саламина и реализира първото си попадение с фланелката на "канарчетата", за да донесе победата на "жълто-черните" в неофициалния дебют на новия наставник на тима Желко Копич.