Ботев Пловдив се интересува от двама играчи на Славия и именно по тази причина спортният директор на „жълто-черните“ - Артур Платек, беше в ложите за двубоя на „белите“ срещу Левски в неделя.

Той е следял внимателно изявите на левия бек Куентин Зеедорф, който може да действа още като ляво крило, и офанзивния играч Карл Фабиен. Последният се откроява с изявите си в състава на Златомир Загорчич и именно към него е насочен по-сериозният интерес на пловдивчани. През миналата кампания „канарчетата“ искаха да вземат от „Овча купел“ Исак Соле. Халфът обаче предпочете да отиде в турския Гьозтепе, който е воден от Станимир Стоилов. „Белите“ го дадоха под наем до края на сезона, като турският клуб ще има право да го откупи.

Ботев Пловдив продължава да има интерес и към централния нападател на Хебър Пазарджик Набил Макни. От началото на кампанията той има 5 гола, с които привлече вниманието на доста клубове към себе си. За да го имат, „канарчетата“ ще трябва да платят известна трансферна сума.

През миналия сезон пловдивчани взеха двама играчи от Хебър – вратаря Матвей Игонен и централния нападател Георги Николов.

подкрепя българския спорт