Арда и Ботев Пловдив се изправят един срещу друг в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Двубоят в Кърджали е днес от 17:00 часа и ще бъде предаван по DIEMA SPORT, а ние от Gong.bg ще следим мача минута по минута. Срещата ще бъде ръководена от Георги Кабаков.

Това е второ домакинство в efbet Лига на Арда в Кърджали срещу Ботев Пловдив. Треньорът на тима Николай Киров няма да може да разчита на контузените Иван Караджов и Стойчо Атанасов. Крилото на Арда Иван Коконов изрази мнение след победата над ЦСКА 1948 с 2:0, че отборът е можел да има пълен актив от точки от началото на сезона. 

В същото време Светослав Ковачев и Спас Делев получиха повиквателна от националния селекционер Георги Дерменджиев за двубоите от Лигата на нациите срещу Ирландия и Уелс.

От началото на сезона Арда няма загуба в първенството, но от Ботев Пд не крият амбициите си да сложат край на тази серия на домакините. Треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов няма да може да разчита на Антонио Вутов и Мишел Еспиноса, които са с травми. Футболистите на „жълто-черните“ искат отново Георги Самуилов да придобие акциите на клуба. Играчите излязоха с отворено писмо, което бе поместено в официалния сайт на тима. Ботев също се похвали с двама национали – Станислав Работов и Тодор Неделев.