Сдружение "ПФК Ботев Пловдив" даде специална пресконференция, на която участие взеха членовете на УС Радослав Кошински, Тодор Бочев и Борис Гиздаков.

Кошински направи шокиращи разкрития за огромни задължения на клуба.

"След фалита на КТБ идват големите проблеми, имаше една сума като дългове, която се спрягаше и беше между 52 и 54 милиона лева. Основният проблем е половината от тази сума – 26 милиона лева. Има една редица дела за тези пари. Синдикът си ги иска и сме осъдени на две инстанции и предстои трета. До декември ще минем и трета.

Антон Узунов
96 снимки

Само таксите за разноски по делата са 3 милиона лева, отделно 26-те милиона остават. Всички тези суми ще станат дължими. Това не е нещо приятно, но ако искаме клубът ни да съществува след Нова година, трябва да намерим спешно вариант, да се обединим под знамето на спасението на клуба ни.

Към декември 2019 оперативните задължения са над 2,5 милиона лева. Към днешна дата тези задължения са 1,3 млн. Всяко задължение обаче е разсрочено и има погасителен план, който се спазва. В момента не са изискуеми и не са страшни. Дълговете към НАП са под 200 000 лева и още толкова има към доставчици“, заяви Кошински.