Ботев Пловдив приема Хебър Пазарджик в регионален сблъсък. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ започва в 15:00 часа и ще бъде излъчван на живо в ефира на DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg също може да проследите мача от „Колежа“.

„Жълто-черните“ са в страхотна поредица и не познават загубата от началото на месец октомври или с други думи – осем поредни мача за първенство. С представянето си „канарчетата“ доближиха доста сериозно топ 6, колкото и непосилна да изглеждаше тази задача след първите няколко кръга. В момента разликата между Ботев и шестия ЦСКА 1948 е шест пункта.

Наставникът Душан Керкез вдъхна нов живот на пловдивчани, които прогресираха и до четвъртфиналите за Sesame Купа на България след победа над Етър във Велико Търново. Под въпрос за Ботев са двама от ключовите футболисти на тима Янис Карабельов и Антоан Бароан.

Хебър сътвори истинска сензация преди броени дни, елиминирайки Левски от Купата след драма в края на двубоя. Ситуацията при „гробарите“ обаче е доста неясна, както заяви и треньорът Любослав Пенев. Именно неговото бъдеще се дискутира особено сериозно, като е възможно това да е последният му мач начело на пазарджиклии.

В тази среща наставникът Пенев може би няма да разчита на своя син Николас – младокът ще „виси“ до последно за двубоя в Пловдив.

През седмицата бе стартирана и дарителска кампания за Хебър, в която вече влязоха големи суми от неколцина дарители. По думите на Любо Пенев до няколко дни ще има повече яснота за "зелено-белите".