Ръководството и спортно-техническият щаб на Ботев Пловдив разглеждат възможността да преотстъпят още един български играч от тима. Във фокус е Димитър Тонев, който през пролетния сезон бе под наем в Пирин Благоевград, където успя да придобие ценен опит и игрова практика. Под ръководството на треньора Христо Янев, Тонев използва шанса си и се отличи с прекрасни представяния.

startphoto.bg
13 снимки

21-годишното крило се завърна в Ботев Пловдив и започна предсезонната подготовка с отбора на лагера в Банско. Въпреки това, шансовете му да остане в първия отбор са малки поради наличието на по-опитни и талантливи чужденци на неговата позиция. В резултат на това, се разглежда възможността да бъде преотстъпен наново, като една от опциите е той да бъде пратен в новака Крумовград. Не се изключва и възможността да бъде преотстъпен в друг отбор, където ще има по-голям шанс за редовно игрово време.

Подобна съдба може да грози и други български състезатели, които бяха част от дубъла на Ботев Пловдив и преживяха изпадането на отбора от Втора лига. Ръководството на клуба се стреми да осигури повече игрова практика на своите таланти, които имат нужда от развитие и опит, и е готово да разгледа всяка възможност за тяхното преотстъпване при подходящи условия.