В Ботев Пловдив са напът да намерят заместник на звездата Тодор Неделев, който ще пропусне мачовете до края на сезона заради операция.
 
Въпрос на време е 20-годишният халф Емануел Току от  датския Фремад Амагер да подсили "канарчетата", пише Блиц. Именно от този клуб, който е собственост на руския милиардер Антон Зингаревич, дойдоха треньорът Валентич и трима футболисти.
 
Ганаецът Току е считан за един от най-добрите таланти в Африка и в Европа, има мачове и за младежкия национален отбор на своята страна. През есента той записа 20 мача за датския тим, в които вкара 9 гола и се отчете с три асистенции.
 
 
Заради проблем с паспорта му обаче преминаването му в Ботев Пловдив засега се бави. Все пак се очаква Емануел да пристигне при „канарчетата“ най-късно до края на месеца.
 
Любопитното е, че ганаецът е в плановете на няколко популярни европейски клуба. Един от тях е Галатасарай, чийто треньор Фатих Терим иска младока. ЦСКА (Москва), Олимпиакос и Атлетик (Билбао) също напират за техничния халф.  Турският гранд обмисля оферта от 2 милиона евро, а руският колос е готов да извади с 500 000 евро отгоре.
 
Зингаревич обаче е решил да доведе Току в Коматево при Ботев и ако и тук се наложи и играе добре, тогава да мисли за сериозна продажба.