Отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в първи сблъсък от десетия кръг в родната efbet Лига. Срещата на футболен комплекс „Ботев 1912“ стартира в 17:30 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим двубоя минута по минута.

Домакините се намират в добра форма, след като са в серия от 7 поредни мача без загуба в първенството. „Канарчетата“ обаче отпаднаха рано от турнира за Купата на България след загуба от втородивизионния Етър, а в миналия кръг направиха реми с големия си враг Локомотив в дербито на Пловдив.

Сега в клуба се надяват да се върнат на победния път и отново да оглавят класирането, поне за известно време, преди изиграването на останалите срещи от кръга.

Старши треньорът Азрудин Валентич няма проблеми с липсващи играчи. Готов за игра е вече Николлай Минков, който се връща след контузия, докато пък капитанът Тодор Неделев се размина с тежка травма след дербито на Пловдив и ще е на разположение за днешния двубой.

По-рано тази седмица пък изпълнителният директор на „жълто-черните“ Даниел Серхидо напусна клуба и каза, че си „тръгва със смесени чувства“.

От своя страна, ЦСКА 1948 започна сезона доста лошо, но в последните си мачове отборът надигна глава след идването начело на Николай Киров. „Червените“ записаха 2 победи и 1 равенство в последните си 3 двубоя в първенството. Тимът обаче също се провали с гръм и трясък за Купа на България, като отпадна от Монтана.

За днешната среща Деян Лозев е наказан, докато Ивайло Климентов е под въпрос. Дълготрайно контузен остава Ангел Лясков. По тази причина Киров не е изключено да използва някои от играчите от дублиращия тим.


17:30 часа | БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 1948

еfbet Лига, 10-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

БОТЕВ ПЛОВДИВ: Аргилашки - Генев, Янсон, Супрайен, Конате, Мертенс, Рабей, Бароен, Неделев, Току, Маркиньос

Старши треньор: Азрудин Валентич

ЦСКА 1948: Наумов - Лозев, Петров, Ангелов, Стоянов, Чочев, Климентов, Александров, Иванов, Бастунов, Русев

Старши треньор: Николай Киров


Главен съдия: Димитър Димитров, град София

Стадион: „Футболен комплекс Ботев 1912“, град Пловдив