Отборите на Ботев Пловдив и Локомотив София дават старт на 19-ия кръг в efbet Лига, с който се подновява борбата в родния шампионат през пролетта. „Канарчетата” приемат столичните „железничари” на базата си в Коматево, като двубоят е с начален час 17:30. Срещата може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим случващото се на живо минута по минута в секцията ни LIVESCORE. В сайта ни може да намерите също видео с всеки един гол и всяка интересна ситуация от мача.

Ботев Заема десетото място във временното класиране с актив от 19 точки, докато Локомотив е осми с 26 пункта. В първия мач през есента Локомотив се наложи с 2:0 в Надежда.

„Жълто-черните” подновяват участието си в първенството с куп промени. Освен че имат нов треньор, пловдивчани се разделиха с петима играчи. Димитър Тонев, Елвис Ману, Реда Рабей и Мохамед Брахими бяха дадени под наем, а Емануел Току – продаден. Всички те бяха с основна роля в състава на Ботев Пд.

Двубоят срещу Локомотив ще бъде официален дебют за новия старши треньор на „канарчетата” Бруно Балтазар.  Под негово ръководство "жълто-черните" изиграха 5 контроли, в които записаха 2 победи, 2 равенства и 1 загуба, която дойде от руския гранд Спартак Москва.

Столичани също изиграха пет приятелски срещи по време на подготовката си, която протече в Турция. Локомотив записа две победи, едно равенство и 2 загуби.