За трети пореден път Ботев и Локомотив не се победиха в дербито на Пловдив. Двата тима не си отбелязаха гол – 0:0 на стадион „Христо Ботев“, който прие този мач за първи път от десетилетие

Със сигурност „жълто-черните“ могат да съжаляват малко повече, тъй като почти всички голови положения бяха в тяхна полза. Също така попадение на Антоан Бароан бе отменено в самото начало на второто полувреме заради тънка засада.

Точката означава, че „черно-белите“ събират 32 и са на върха в класирането, въпреки че нямат победа от пет кръга насам. С по 32 пункта са още Черно море и ЦСКА. Ботев пък е девети с 19 точки и трети мач подред е непобеден. 

Балансът между двата тима остава доста симетричен - по 41 победи и за "канарчетата", и за "смърфовете". Днешният мач бе под №118 в това съперничество.

start-photo.bg
53 снимки

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив

източник: Sofascore.com

Още в първата минута Ботев можеше да открие. Уме Емануел излезе на нелоша позиция, диагонално от вратата, и стреля в близкия ъгъл. Хоркаш обаче внимаваше и спаси.

Локомотив едва не се вкара сам в проблеми малко след това. При изнасяне на топката от собственото наказателно Карабельов пресече пас на Хоркаш към Иванов, но не успя да догони топката и хърватинът улови. 

В 10-ата минута Георги Минчев засече с глава центриране от десния фланг, ала прати топката над напречната греда.

Още един голям шанс за Ботев Пловдив дойде след четвърт час игра. Ивелин Попов намери Акере в наказателното поле, но младокът не успя да нанесе никак добър удар, като за това спомогна и човекът на гърба му - Бабакар Дион.

Точно в средата на полувремето Бароан излезе сам срещу Хоркаш и нацели тялото на вратаря, но имаше и маркирана засада. Минути след това Акере отправи подаване по тревата в малкия пеналт, от което никой негов съотборник не се възползва, а Камдем изчисти. 

LAP.bg
29 снимки

Гол за Ботев Пловдив бе отменен в 52-ата минута! Хоркаш отрази с мъка удар на Джеймс Ето`о, но при добавката Бароан отбеляза с глава. След близо двуминутен ВАР преглед голът на тарана бе отменен и резултатът се запази 0:0.

Поредният пропуск за Ботев дойде в 72-ата минута. Акере пусна много хитър пас за Бароан, но нападателят не намери пазената от Хоркаш врата и прати топката до дясната греда.

До края на срещата интензитетът спадна, като и двата тима не създадоха нещо опасно.


FT / Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив 0:0
 
Ботев Пловдив: 1 Хидайет Ханкич, 10 Ивелин Попов, 11 Антоан Бароан, 15 Джеймс Етоо, 16 Самюел Акере, 19 Антоан Конте, 20 Антонио Перера, 28 Янис Карабельов, 31 Уме Емануел, 38 Константинос Балоянис, 79 Атанас Чернев
 
Треньор: Душан Керкез
 
Локомотив Пловдив: 23 Динко Хоркаш, 7 Бабакар Дион, 91 Хорхе Сегура, 4 Мартин Паскалев, 71 Оливер Камдем, 6 Христо Иванов, 22 Ивайло Иванов, 10 Джовани , 17 Алфа Конте, 14 Димитър Илиев , 9 Георги Минчев
 
Треньор: Александър Томаш