Ботев Пловдив приема Локомотив Пловдив в градско дерби, което е чакано с огромен интерес. Срещата е от 16-ия кръг на efbet Лига и ще се проведе днес от 19:30 часа на стадион "Христо Ботев". Сблъсъкът ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а на Gong.bg ще проследим най-интересното от мача на живо. 

"Канарчетата" влизат в двубоя в отлична форма. Възпитаниците на Душан Керкез се намират в серия от две поредни победи, в които вкараха 11 гола. Тимът се намира на 11-а позиция и като че ли остави неубедителното начало на сезона зад гърба си. Евентуален успех днес ще доближи още повече "канарчетата" до отборите в средата на таблицата. 

Гостите от Локомотив влизат като трети във временното класиране. Те стартираха ударно в шампионата и дълго време бяха водачи в таблицата, но влязоха в лоша серия и нямат нито една победа в последните си пет двубоя за първенство. "Смърфовете" играят по-добре като гости, като до момента имат 4 победи и три равенства извън "Лаута". 

Единственият контузен в редиците на домакините е Мохамед Брахими. Треньорът на "черно-белите" Александър Томаш няма да може да разчита на контузените Калоян Костов, Лео Сена и наказаните Ангел Лясков и Евандро. 

Дербито е под номер 118 и се завръща на „Колежа“ след дълги години. По трибуните се очаква да бъде истински футболен празник, тъй като феновете на "канарчетата" изкупиха билетите. 

Главен съдия на мача е Георги Кабаков.