Вицешампионите на Германия Борусия Дортмунд се насочи към привличането на полузащитника Феликс Нмеча от Волфсбург, съобщават местните медии.

"Билд", "Рур Нахрихтен" и "Волфсбургер Алгемайне" съобщават, че Нмеча е кандидат номер 1 за подсилване на средата на терена, след като Джуд Белингам беше продаден на Реал Мадрид за 103 милиона евро плюс допълнителни клаузи.

Борусия пропусна шампионската титла в Германия в последния кръг, за да я даде за поредна година на Байерн, но сега в ръководството са уверени, че болшинството от парите ще бъдат инвестирани в нови футболисти за укрепване на отбора.

22-годишният Нмеча е основната фигура в отбора на "вълците", изигра 34 мача за тях през този сезон във всички турнири, като вкара 4 гола и подаде за още 6. Неговата стойност за момента се оценява на 8 милиона евро, което е доста далече от парите, получени от Реал Мадрид. Той стана и национал на страната, като беше извикан от Ханзи Флик през март за контролната среща с Белгия, завършила 2:3 за "червените дяволи". В момента не е в групата за мачовете с Украйна, Полша и Колумбия, тъй като лекува травма в глезена.