Преизбраният за президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде кратка пресконференция след края на извънредния конгрес на централата.

Ето какво сподели той:

„Аз не мога да ви разяснявам. Знам, че не се радвате, но аз съм избран за президент от тази зала. Единият глас е за това да не се отиде на балотаж. Когато не зная устава и вече шест месеца си интерпретират както искат и вие им давате цялата трибуна, повече няма да коментирам техни изявления. Имаха достатъчно време да говорят цели шест месеца и днес цял ден. Затова ще помоля за нещо по-конкретно”.

„Изборът е ясен, делегатите се прибраха, аз съм президента.  Който не му харесва… и с 300 гласа да бях избран, пак щеше да бъде същото. Дайте по интересни въпроси, ако искате”.

"За първи път, и нашите гости от ФИФА и УЕФА казаха, че такъв конгрес, толкова демократичен, не са присъствали никога през живота си никъде. Своеволията, които имаха хората от екипа на Бербатов, без да са делегати, без да са наблюдатели, да обикалят тука, в крайна сметка всичко беше дадено, за да се види, че изборът е чист. Всеки може да оспорва решението. За мен е важно, че за пети път, футболната общественост ме избира. Няма никакво значение дали е с 80% или с 10 гласа. Аз съм много щастлив от това нещо. Това показва,че хората имат доверие към мен, въпреки всичките атаки срещу мен, въпреки лансираната кампания на Бербатов от шест месеца, а другите кандидати имаха само 15 дни както е по устав. Аз съм горд и щастлив от днешния избор на делегатите и им благодаря.

Антон Узунов
88 снимки

"Няма никакво медийно затъмнение. Никъде по света не се излъчва пряко, нито на УЕФА, нито на ФИФА в залата за журналистите има звук. Има картина, за която никой от нас в тази зала не е казвал да се спира. Говорете за хората, които са ме избрали, а не за технически проблеми, ако е имало такива".

"Аз бях две години извън играта, освен това цялата тази агресивна кампания по всички медии до последния момент, всякакви неща метнати в пространството, огромни лъжи, недоказани от хора, които са били в управлението по времето на това, което е излязло. Това е абсолютно недостойно, затова съм много щастлив, че делегатите под целия този стрес, който са имали и по време на този конгрес, от подвиквания… това беше може би най-нервния конгрес, как да кажа, за да бъда по възпитан, какъвто съм, от всички, на които съм присъствал аз, а не само на тези, на които съм бил избиран. За мен е много важно, че хората ме избраха. Мнозинството вярва на мен и ще покажа, че не съм ги подвел".

„Ще направя много промени. Хората ще ги видят и със сигурност много от тези не са гласували за мен, но така или иначе за мен са гласували достатъчно, за да бъда избран за пети път на първи тур”.

„Конгрес сигурно ще има, но няма да бъде изборен и не се знае кога ще бъде. Имаше натиск да бъде извънреден. Имахме късмет, че такива мероприятия се спират в четвъртък. Няма човек, който да каже, че този конгрес не е бил на топ ниво”.

„Изпълкомът е представителната част. Повечето хора от изпълкома помагат със своите контакти и много малко от тях работят оперативно. Ще има много промени административни промени. В двете централи в София, както и всички промени, които съм казал в последните 15 дни. Ще има големи промени, ще видите”.

„Като ме вписаха имаше такива промени. Всички промени на административно ниво са важни. Някои от тях са заменени, но сега в момента не мога да кажа в кой ден и с какви промени ще започна”.

„Костваше ми време нерви, най-вече нерви и изпитах своето търпение. Очевидно съм много търпелив човек., много дипломатичен, щом успях за пореден път след всичко това, което се изговори за мен и моите колеги и институцията БФС, да го преглътна и днес пак да ме изберат пред всички вас и пред всички тези, които имат право да избират, и пред всички гости, които управляват европейския и световен футбол… затова казвам още веднъж, е съм горд от днешната си победа и с това завършвам, защото имаме мач. Благодаря ви за вниманието”.