Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров призна, че един от големите таланти в школата на "сините" Стивън Жерард Гаоте ще напусне клуба. От "Герена" са предложили договор на 16-годишният играч, но той е отказал. Боримиров разкри пред Gong.bg, че клубът е направил всичко възможно да задържи младока, като дори е направил компромис и го е пуснал на проби в Ред Бул и Рен.

"Още през ноември месец бяхме говорили с майката на Стиви и неговия мениджър, някакъв французин, какво предстои за него в Левски. Бяхме му казали, че ще бъде взет на подготовка и като се върнем от лагер ще му предложим професионален договор. Върнахме се в началото на февруари. Изчакахме достатъчно време, но те започнаха да увъртат и в крайна сметка казаха, че няма да подпишат договор. Ние какво да направим? 

Направихме всичко възможно. Дори го пуснахме да ходи на проби в Ред Бул и Рен. Това е голям компромис. Нашите юноши си ги обичаме като наши деца. Стиви изигра и няколко мача по време на лагера в Турция. И не по пет минути. Направихме и още един компромис като изчакахме да мине и лагерът на националния отбор, тъй като трябваше да подпишем преди него. 

Левски обаче няма за какво да дундурка подобни юноши, които не искат да останат на "Герена". Достатъчно бяхме търпеливи. По какъв начин сме ги притискали? След като не искат, да останат в Левски, няма какво да говорим. Ние сме му предложили договор. Това е истината. Левски дава един или два пъти шанс и всеки футболист трябва да се възползва", заяви Боримиров пред Gong.bg.