Нападателят на Лудогорец - Игор Тиаго, бе продаден на Брюж за 8 млн. евро, което е рекорден трансфер в българския футбол. "Орлите" си запазват 12,5% от следващ трансфер, а откупната клауза на 21-годишния нападател ще е внушителните 30 млн. евро. Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков разкри подробности за предстоящия трансфер, като заяви, че в последно време Иван Цветков е работил с бразилеца и именно поради тази причина е претърпял коренна промяна.

„Брюж следи Игор Тиаго от 5 месеца. Те бяха първите, които го поискаха. Той направи колеблива есен, но на зимния лагер в Анталия, беше Иван Цветков. Той е наш скаут, но в онзи момент помагаше на треньорите. Иван работи индивидуално с Тиаго и промяната е видима. Аз такъв обрат при един футболист не съм виждал“, призна Караманджуков пред Мач Телеграф.

„Брюж 3 пъти идваха на крака за Тиаго. Много други отбори го искаха – европейски от Америка. Водещото за нас не бяха само парите. Искахме трансфер в сериозен клуб, който прави силни последващи трансфери. Брюж бяха най-настоятелни и най-убедителни“, добави Караманджуков.

Той направи кратък анализ на сезона на Лудогорец.

„Сезонът беше много интересен и оспорван, имаше интрига до последния кръг, както за титлата, така и за местата за участие в евротурнирите. Интересно бе и сред изпадащите отбори. Имайки предвид проблемите, които ни сполетяха след зимната подготовка, нямаше как това да не се отрази на играта на отбора. За радост на всички нас, мисля, че напълно заслужена 12-а титла. Всички отбори, срещу които играхме, бяха много мотивирани, което е добре, защото израстваме като отбор. С оглед на това, че от трите мача с основния ни опонент спечелихме два победи, мога да кажа, че напълно заслужено сме шампиони, въпреки че разликата е минимална“, започна той.

„Категорично гарантирам, че има феърплей в българския футбол. Появиха се слухове как едва ли не ние ще жертваме Купата, за да спечелим гостуването на ЦСКА 1948 в Бистрица. Спечелихме Купата, загубихме две точки за първенството и така стана още по-интересно, но доказахме, че играем феърплей“, категоричен е Караманджуков. „Аз съм от самото начало на проекта Лудогорец. В клуба се работи изключително професионално. Хората, които сме от самото начало, нещата между нас са много точни и ясни и всеки си гони задачите.

Това, което собствениците са ни предоставили като база, като условия мисля, че заслужена и категорична е тази хегемония. Получаваме много незаслужени обвинения, но представянето на клуба в Европа красноречиво опровергава всички тези неща. Лудогорец е марка в Европа“, добави Караманджуков. „Ивайло Петев пое отбора в много труден момент. Той познава най-добре обстановката и бяхме убедени, че ще се справи най-добре със ситуацията. След победата на „Армията“ на 30 април аз нямах съмнение, че ще станем шампиони“, завърши Караманджуков.