Полузащитникът на Левски Борислав Цонев сподели надеждите си, отборът ще има друг облик през пролетта. Освен това според него родният шампионат превъзхожда този на Хърватия, тъй като тук има няколко силни състава, докато там фигурира само Динамо Загреб.

"Условията за футбол у нас са по-добри, отколкото тези в Хърватия. В момента българското първенство е доста силно. Неслучайно два отбора играят в групите на Лига Европа. Даже Локо Пловдив имаше шанс да елиминира Тотнъм, направи много хубав мач", заяви той.

"Има четири-пет тима, които са силни - в това число слагам и Берое. В Хърватия го няма това нещо. Там силен е само Динамо Загреб, защото Хайдук е в криза", допълни Цонев пред "Атлетът" подкаст.

"Аз съм "за" да се разчита на повече българи. Така е сега и в Левски - като няма добра финансова стабилност, се дава шанс на млади играчи. Те имат отлична възможност да се докажат. Това само ще помогне на футбола ни", продължи халфът.

"Нормално бе след излизането ни с Ради да има спад. С новия треньор, и ако има финансова стабилност, през пролетта отборът ще изглежда по друг начин", уверен е полузащитникът.

"Истината е, че състоянието на доста клубове е затруднено заради коронавируса. Надявам се г-н Сираков и шефовете ни, като казват, че скоро ще се намери генерален спонсор, да е така и да се стабилизират нещата. По този начин Левски ще влезе в нормален режим", каза още Борислав Цонев.