Борислав Цонев се надява Левски да влезе в победна серия, след като отборът вече надви Берое с 2:1 в предишния кръг на efbet Лига, а сега му предстои и мач с Локомотив Пловдив. Халфът обясни, че именно успехите ще бъдат ключови не само за младите играчи, а и за всички в клуба.

Цонев бе избран за играч на два от шестте кръга до момента в първенството, а срещу Берое вкара великолепен гол от далечно разстояние.

"Няма как да не съм мотивиран след тези лоши резултати на старта. В Левски по принцип трябва да си мотивиран, защото за този клуб всяка точка е изключително важна. Мислите ни са насочени изцяло към следващия мач, а той е след десет дни. За победни серии изобщо не мислим, но това ще помогне за самочувствието на младите ни играчи. За тях подобно нещо би било супер", заяви Цонев.

"В момента обаче ситуацията е такава, че нямаме лесни мачове. Следващият ни съперник Локо Пловдив също не започна добре, но може да победи всеки отбор в първенството. Още повече, че гостуваме в Пловдив, където никога не е лесно".

В края на миналата седмица Левски подписа нов договор с големия си спонсор Palms Bet и Цонев смята, че това ще внесе допълнително спокойствие и в съблекалнята.

LAP.bg
9 снимки

"Новият спонсорски договор ни дава малко спокойствие. От доста време се чакаше развитие и може би вече ще бъдем по-отпуснати, след като сме стабилни финансово. Надявам се и да постигнем резултати, за да работим по-спокойно", продължи той.

Левски победи Берое с временен треньор - Тодор Симов, но се очаква той да бъде сменен със Станимир Стоилов по време на паузата за международни мачове.

"За нас Тодор Симов не е нов човек. Като старши треньор бе за първи мач, но ние го познаваме добре. Той направи някои промени в тренировъчния процес, а на почивката ни мотивира да задържим преднината ни. Не е коректно да говоря точно аз за други треньори, но резултатите и визитката на г-н Стоилов говорят сами за себе си. Нормално е ние, играчите, да искаме да се докоснем до това нещо", каза още Цонев.

Въпреки че бе избран за два пъти от треньорите на отборите в efbet Лига за играч на кръга, Цонев продължава да не попада в националния отбор. Той обеща, че ще продължи да работи, докато не постигне и тази цел.

"Винаги искам да играя на по-високо ниво, в националния отбор. Селекционерът обаче не ме извика и уважавам неговото решение. Ще продължава да тренирам и се надявам занапред да имам късмет", завърши той.