Бившият български национал Благой Георгиев говори открито в специално интервю за Gong.bg за някои от големите имена в родния футбол, като сред тяха бяха Илиан Илиев, Христо Стоичков, Венцеслав Стефанов и Валери Божинов.

"Познавам се с Илиан, но не знам как работи. За един треньор фактите говорят. Черно море е на първо място, като винаги е в челните места в последните 10 години. Само адмирации за Илиан. Първите 2-3 мача винаги има едно избухване, но се надявам при новия треньор да има постоянство. Със звезди всеки може, но като нямаш тези средства, вече си личи работата на треньора. При него се получават нещата, явно е кадърен човек", започна той.

"Христо Стоичков е човекът, който за първи път ме взе в националния. Най-големият български футболист и голям човек. Може би доста държави ни знаят заради него. Всичко е казано за него, едно много голямо браво и благодаря от името на цяла България", продължи Георгиев.

"Винаги ще го чувствам близък Венцеслав Стефанов, той ми подаде ръка, когато бях на 16 години. Той ме вкара в големия футбол, бил е винаги близо до мен и ми е давал съвети, които не винаги съм слушал. Тая само добри чувства към него и така ще си остане. Аз играех в Германия, преди да отида в Русия и имах предложение от Кьолн за 3 години и ние седим с него и той ми каза: "Благо, ще ти кажа само едно, детето ти като порастне няма да те пита къде си играл, а като отвори хладилника ще пита - абе тате мляко има ли?"Аз разбрах какво има предвид и така останах много години в Русия. Лошото е, че понякога не съм слушал съветите му", добави бившият футболист.

"Божинов? Водещият? Божинката винаги съм го чувствал близък. Доста случки имаме с него, които не са за разказване. Той достатъчно прави всеки ден с неговите появи, всеки ден е случка на него. Не успях да го гледам на Нова година, надявам се, че добре се е справил", заяви Благо.

"Всички имена, които каза са доста близки до мен. Голям респект към Черчесов. Той е може би най-добрият треньор, с който съм работил. Голям професионалист. И винаги си държи на думата. Имало е случаи, когато не са ни платили заплатите и той казва да не излизаме на тренировка. Той много изискваше от нас, помня като ходихме на тренировки ни взимаха кръв, теглиха ни на килограми. Прасе да бях, нямаше да ме теглят толкова - всеки ден. Накрая вкара дрегер за алкохол, още на първата тренировка изпаднаха 10 човека с много тежки глоби. Глобяваха ни за по-високи килограми. Това е, дисциплината беше най-важна за него и съм научил много неща", завърши Благой Георгиев.