Бивш съотборник заби нож в гърба на Ивайло Петев и го оплю пред медиите в Румъния. Валериу Ракита обяви, че Петев ще се провали с гръм и трясък в Румъния, където във вторник бе представен като треньор на Университатя.

„Не му давам да остане до пролетта. Две години бяхме в една съблекалня с него в Литекс от Ловеч. Интроверт и акторьор. Той е известен в Youtube, когато отиде в ЦСКА и феновете на ЦСКА го съблякоха. Пардон, в Левски. Имах бразилци и сърби в съблекалнята на Литекс, той беше единственият играч, който никой не харесваше", обяви Ракита.

"Бразилците контактуваха помежду си, българите, а той беше сам. Не можех да го разбера. Повярвайте ми, не му давам да остане до пролетта тук. Клубът прави грешка, ако го остави. Не е човек за сътрудничество. Гледа себе си, знае всичко, конфликтен е. Бяхме в една съблекалня две години. Не се харесва нито на медиите, нито на привържениците, нито от служителите“, каза Виви Ракита, цитиран от Fanatik.

Ракита е без отбор като треньор от 2019 година. Преди това работи в Петролул, Химия, Плоещ, националния отбор като асистент и Спортул Снагов.