Бившият футболист на Локомотив София Върджил Пинсон напусна румънския Ботошани, след като е разтрогнал договора си по взаимно съгласие, съобщи botosaninews.ro.

27-годишното крило игра за Ботошани от 2022-а година насам, записа 31 мача, но в тях вкара само един гол. Преди да дойде в северния румънски клуб, Пинсон вкара само 1 попадение в 24 мача за столичните железничари.

Изданието твърди също така, че в Ботошани въпросният футболист е получавал по 6000 евро на месец, а сега търси по-голяма заплата. Рапид Букурещ, УТА Арад, Петролул Плоещ, както и неназован отбор от България също са в контакт с Пинсон. Вероятно той ще иска леко повишение на заплатата в сравнение с тази в Ботошани, а това могат с лекота да предложат Рапид и българския тим, твърди още изданието.

Дадохме зелена светлина за разтрогването на договора с Пинсон, от когото предвид таланта му очаквахме повече. Надявахме се да ни помогне повече, но не се случи, заяви финансовият директор на клуба Ботошани Валириу Ифтиме.

Още едно българско попълнение може да има румънската Първа лига и това е нападателят Александър Колев, който е в преговори с Петролул Плоещ, пише още вестникът. Няма яснота обаче на какъв етап са разговорите. / БТА