Бившият футболист на Лудогорец Разград Джоди Лукоки се присъедини към новия си отбор Малатияспор от турската Суперлига.

След разговори, продължили няколко седмици, конгоанският национал най-накрая се присъедини към този отбора. Споразумението беше постигнато и играчът прекара миналия понеделник в медицински прегледи, пише сайтът Африка Топ Спортс.

Резултатите от теста бяха категорични и 27-годишното крило се ангажира с този отбор, който дори се намира в опасната зона на изпадащите в местната елитна дивизия- 16-о място с 29 точки.

Съдбата на Лукоки стана ясна още през зимата, когато Лудогорец не му предложи желания от него договор и той имаше правото да си търси нов отбор. Почти веднага с него са се свързали най-напред от Коняспор, а след това гръцкият АЕК и германски отбор от Втора лига.

През последните пет сезона Лукоки бе основна сила в българския топ клуб Лудогорец. Той стана шампион четири пъти подред с клуба от Разград, за който вкара 17 пъти в 102 мача в лигата.

"Турската лига е луда работа. Всичко може да се случи и това ми харесва", казва Лукоки пред холандското издание Voetbalzone. Ако Йени Малатяспор изпадне още този сезон, присъствието на Лукоки ще приключи. В договора му има клауза за такива ситуации. Според бившия играч на Аякс и ПЕК Цволе, има достатъчно интерес към него. "Така че ще намеря клуб, ако те изпаднат."