Българският шампион Лудогорец ще представи двама нови футболисти в близките часове. Става въпрос за швейцарския нападател Куадво Дуа, който идва от Нюрнберг и бразилския таран Руан Секо, който пристига от Сантос. Двамата вече са в София за медицински прегледи.

Според информация на германското издание Bild българският футболен шампион ще заплати фиксирана цена от 3 милиона евро за правата на 26-годишния Дуа, като сумата може да нарасне до 5 милиона евро с различните вписани бонуси, сред които е влизане на разградчани в групите на Шампионската лига.

 Ivan Ivanov / LAP.bg
12 снимки

Нападателят от ганайски произход, който е роден в Лондон, има мачове за юношеските селекции на Швейцария до 18 и до 19 години, както и за младежкия национален отбор на страната до 20 години.

Дуа, който е юноша на Йънг Бойс, реализира 11 гола в 33 мача през миналия сезон във Втора Бундеслига, който беше дебютен за него след трансфера в Нюрнберг от Санкт Гален за 700 хиляди евро през юни 2022 година. 22-годишният Секо пък пристига в Разград под наем за една година с опция за закупуване.