Българският футболен съюз запозна клубовете от efbet Лига със своята Стратегия за социална отговорност и устойчиво развитие, наречена „Повече от игра”, която обхваща периода 2023-2027 г.

Ето какво пише в сайта на футболаната ни централа:

"Българският футболен съюз запозна клубовете от Първа лига със своята Стратегия за социална отговорност и устойчиво развитие, наречена „Повече от игра”, която обхваща периода 2023-2027 г.

Тя е базирана на основните ценности на европейското футболно семейство, а главната й цел е да утвърди ролята на футболната игра като катализатор на значителни социални ползи за цялото българско общество.

Сред ключовите приоритети на социалната стратегия на БФС е осигуряване на достъп до футболни програми за млади хора в неравностойно положение, обучение и подкрепа на футболни доброволци, както и намаляване на въглеродния отпечатък на организацията с 30% до 2027 г.

Наличието на Стратегия за социална отговорност е едно от актуалните ключови условия на УЕФА за издаване на лиценз, даващ право на участие в европейските клубни турнири от сезон 2024/25. Всеки клуб е длъжен да изготви такава и да следва стриктно заложените в нея принципи."